Wat zijn de laatste trends op het gebied van keukeninrichting?

Een nieuwe keuken is al een hele onderneming. Van aanrechten tot toestellen, er zijn veel beslissingen om te maken. Je keuzes zullen waarschijnlijk afhangen van je eigen smaak en wat je nodig hebt: is je keuken enkel een plaats waar je snel tussendoor eten maakt of ben je iemand die graag uren spendeert om met smaken te experimenteren? Hoe dan ook staan hieronder alvast een aantal trends op een rijtje die momenteel populair zijn bij het inrichten van een keuken.

Natuurlijk tinten

Neutrale kleuren zijn altijd populair als het op interieur aankomt, maar zeker in de keuken willen steeds meer mensen rust uitstralen. Die huiselijke sfeer die ons in familie stemming brengt. Natuurlijke materialen zoals hout en marmer passen daar goed bij. Gebruik liever lichtere kleuren, van eischaal tot bruin. Zwart en metaal zijn niet meer zo in de mode.

Kasten met deur

Voor een tijdje was het erg in, om open kasten in de keuken te hebben. Als je deze dan mooi organiseert, gaven ze een unieke look en wat kleur aan je anders eentonige keuken. Deze trend is overgewaaid. Rommel is helemaal uit, en kasten met deuren zijn terug in. Het hebben van veel opbergruimte is altijd handig, trouwens ook een belangrijk element om in het achterhoofd te houden als je een keuken kopen gaat. Maar zorg dat alles er netjes en opgeruimd uit kan zien.

Mix en match

Wat momenteel ook heel in is, is mixen en matchen. Als je naar een keukenzaak gaat, kan je normaal je eigen keuken samenstellen vanaf nul. Dit betekent dat je veel meer vrijheid hebt om zelf je keuken te personaliseren. Het is dus heel populair om wat te variëren in hout type of materiaal, of zelfs met kleur. De kasten van boven en vanonder moeten bijvoorbeeld niet allemaal dezelfde kleur zijn. Dit geeft je keuken een unieke toets en is bovendien nog leuk om te doen.

Hoogtechnologische snufjes

Waar de meer rustieke look zeker in is als het op je keukeninterieur zelf aankomt, is dat niet zo op het vlak van keukentoestellen. Daar is het juist: hoe moderner, hoe beter. Ga eens een kijkje nemen bij eender welke keukenwinkel en je valt haast achterover van de technologie die je bij moderne keukentoestellen vindt. Van een vriezer die ijsklontjes maakt tot mixers die zo smoothies klaar toveren. En natuurlijk zijn deze ook in 2023 nog steeds heel populair.