Wat is precies een open kast?

Veel mensen verwarren een inloopkast nogal eens met een open kast. Een inloopkast kán natuurlijk een open kast zijn, maar is dit niet per definitie. Een inloopkast is een kast waar je letterlijk in kan lopen. Een open kast is een kast zonder deuren of andersoortige afsluiting ervoor. Een open kast is erg handig en kent verschillende voordelen. Het leuke van een open kast is dat je veel vrijheid hebt in het ontwerp ervan. Hieronder volgen wat leuke tips met betrekking tot een open kast. Hopelijk kun je hier wat inspiratie uit opdoen!

Open jouw mogelijkheden met een open kast

Heb je iets minder ruimte thuis? Dan is het altijd goed om een open kast te overwegen. 
Een klein appartement kan knus zijn, maar kent wel wat beperkingen. Op een gegeven moment ligt het helemaal vol met spullen die je nergens meer kwijt kan. Je overweegt een grote kast aan te schaffen, maar dan blijft er nauwelijks leefruimte over. Je kunt dit probleem zeer eenvoudig oplossen door zelf een open kast te bouwen. Hoe ga je dan te werk? Kies een stuk muur uit waar je de open kast wil plaatsen. Bevestig aan de bovenkant van de muur een pijp of buis, waar je kledinghangers aan kan ophangen. Daaronder kun je wat (smalle) planken aan de muur bevestigen. Op deze manier speel je op een stijlvolle manier met de beschikbare ruimte en heb je een handige opbergplaats!

Een open kast voor een gevoel van ruimte

Een open kast is natuurlijk niet alleen een goede optie wanneer je weinig ruimte hebt. Tegenwoordig zijn open kasten vooral ook erg hip. Het geeft je woon- of slaapkamer een unieke look. Daarnaast creëer je met een open kast een gevoel van extra ruimte. De woonkamer lijkt door te lopen in de kast. Wanneer je de open kast ook nog eens leuk inricht met leuke voorwerpen en kamerplanten is het echt een aanwinst voor je huis!

Zoals gezegd is een open kast een echte aanwinst. Er zijn op internet veel informatieve blogs te vinden met inhoudelijke tips over inrichting en constructie. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het aankomt op een open kast en dat maakt het zo leuk. Ga op avontuur in je eigen huis en ontdek de opties. Hopelijk heeft dit artikel je wat inspiratie gegeven!