Wat is de juiste zonwering voor jou?

De zomer is weer begonnen, iedereen kan weer lekker in de tuin zitten en geniet van alle zonnestralen. In het begin van de zomer is de zon nog te overbruggen, maar naarmate de tijd wordt het toch wel echt warm. Om dit tegen te gaan is zonwering een must voor bij jouw huis! Maar dan moeten we eerst even uitzoeken wat de juiste zonwering is voor jou. Website bezoeken? Zie deze website.

Waarom zou u kiezen voor zonwering?

  • Verduistering
  • Luxe uitstraling
  • Veiligheid
  • Kostenbesparing
  • Schaduw & verkoeling

Ligging van het huis

Eerst gaan we kijken naar de ligging van uw huis. Staat uw huis bijvoorbeeld op het zuiden, dan kan het er heel erg warm worden. Het is dan een verstandige keuze om weg te duiken onder een knikarmscherm of een uitvalscherm. Maar het kan ook zijn dat je in de nacht werkt en dus overdag in jouw bed wil blijven liggen, een optie hiervoor is dan een rolluik.

Binnen zonwering

Vindt u het erg vervelend wanneer u tv aan het kijken bent en dat het scherm spiegelt door de zon, overweeg dan om te kiezen voor binnen zonwering. Als je fel licht, warmte en pottenkijkers wil voorkomen en dat terwijl je wel zelf naar buiten kan kijken, kies dan voor binnen zonwering. Er zijn wel meerdere varianten binnen zonwering. Zo heb je screens, deze passen bij een strakkere woonstijl en markiezen, die zie je vaker terug bij karakteristieke woningen. Dan is er ook nog de keuze om jouw veranda te voorzien van zonwering. Hiermee kun je toch nog genieten van jouw veranda zonder dat het extreem heet is.

Knikarmscherm

Wilt u zowel binnen als buiten beschermt worden tegen de zon? Dan zou een knikarmscherm een uitstekende optie zijn. Het kan soms erg warm worden in de tuin, maar onder een knikarmscherm zit u in de schaduw, waardoor je op warmere dagen ook kunt genieten van jouw tuin. Daarnaast zijn de schermen ook nog eens UV-werend, waardoor je niet kunt verbranden.

Uitval zonnescherm

Een uitval zonnescherm is steiler dan een knikarmscherm, waardoor deze wat lager hangt. Er is ook geen ruimte om onder door te lopen, maar dat is ook niet de bedoeling. Deze zonneschermen worden vaak gebruikt bij grote panden zoals flats, ziekenhuizen en kantoorpanden.

Voor meer informatie en tips  klik hier