Vuren, ideaal hout voor binnenconstructies.

Bent u druk in de weer met uw keuken en op zoek naar “simpel” constructiehout, dan is het vurenhout van HOUTvakman.nl zeker het overwegen waard. Voor een simpel plankje, latje & balkje is vuren de ideale optie. Bij HOUTvakman.nl kunt u – ook voor dit soort kleine klusjes – eenvoudig online het juiste vurenhout bestellen. Hier vertellen wij u graag wat meer over. 

Vurenhout

Vuren is het ideale constructiehout voor interieurtoepassingen, dus ook voor uw keukenproject. Als bouwhout / constructiehout ideaal voor het frame van uw keuken, de ombouw van het keukeneiland, of simpelweg als bevestigingshout (tussen de wand / vloer & de keuken) voor montage. Onbehandeld vuren hout voor binnen is relatief goedkoop, prettig te verwerken & eenvoudig te behandelen, zeker geschaafd..

Ruw vs geschaafd. 

Voor simpele klusjes in huis, zeker in het geval van specifiek (maat)werk zoals in keuken, adviseren wij altijd geschaafd vurenhout. Hierbij wordt de oppervlakte van het hout geschaafd met het oog op het vervaardigen van een recht, maatvast en ‘glad’ oppervlakte. Alle houtvezels en oneffenheden aan het oppervlakte van ruw (fijnbezaagd) hout worden hierbij verwijderd. Dit werkt echt een stuk prettiger!

CLS iets voor u?

Bent u op zoek naar iets grotere afmetingen constructiehout voor binnen, dan is CLS hout zeker het overwegen waard. Dit zijn balken met (extra) afgeronde hoeken – waardoor deze extra gebruiksvriendelijk zijn – die met name veel gebruikt worden als staanders voor (tussen)wandjes binnenshuis. 

Een “oude eiken balk” als eyecather!

Het mag duidelijk zijn dat vuren vooral als “niet zichtbaar” constructiehout veel voordelen biedt, maar het is niet het allermooiste hout, zeker niet voor in de keuken die toch vaak het hart van de woning vormt. Bent u op zoek naar iets bijzonders en wilt u bijzonder hout in uw keuken(ruimte) toepassen, dan moet u zeker een kijkje nemen bij onze unieke collectie verouderde eiken balken, deze worden veelvuldig in de keuken toegepast, bekijk ook zeker even onze klantfoto collectie, hier doet u zeker inspiratie op! Altijd de juiste houten balken bij HOUTvakman voor uw DIY-project!