Voor uw onderneming een echte musthave zo’n ijsblokjes machine

Ijsblokjes machines worden zowel thuis als in ondernemingen veel gebruikt om drankjes lekker koel te serveren. Er zijn heel veel verschillende soorten ijsblokjesmachines op de markt. Maar welke heb jij als ondernemer nodig?

Verschillende varianten ijsblokjes

Er zij 2 verschillende soorten ijsblokjes machines , dat zijn namelijk de machines die holle ijsblokjes produceren en machines die volle ijsblokjes maken. Het verschil zit in manier waarop deze wordt geproduceerd en hoe lang deze in het drankje kan blijven koelen voordat deze geheel is gesmolten.

Holle ijsblokjes
De holle ijsblokjes worden gemaakt met ‘’koude vingers’’, dit zijn staafjes die in het water worden gedompeld. Het water wordt hoog gehouden door een klepje. Door de kou van deze staafjes wordt het water rondom bevroren waardoor er een ijsblokje vormt.  Zodra er lang genoeg is gekoeld en het ijsblokje groot genoeg is, wordt het klepje dat het water hoog houdt gekanteld. Vervolgens glijdt het ijsklontje naar benden van het staafje af, richting de bufferinhoud. Omdat deze ijsblokjes hol zijn van binnen, zullen deze ook sneller smelten in drankjes.

Volle ijsblokjes
De andere soort ijsblokjes zijn de volle ijsblokjes. Deze worden gemaakt door een sproeisysteem. Deze ijsblokjes machine sproeit als het ware een ‘’mini emmertje’’ vol met water, waarna het vervolgens begint te koelen. De volledige inhoud raakt bevroren en vervolgens zal het mini emmertje omklappen waarna de ijsblokjes rechtstreeks in de bufferinhoud vallen. Deze volle ijsblokjes zijn als het ware ‘’massief’’ en smelten daardoor een stuk langzamer in het drankje. Vanwege de manier van produceren en de kwaliteit ijsblokjes die je krijgt, is deze variant ijsblokjes machine wel wat duurder dan de “holle variant”.

Waar kan ik de ijsblokjes voor gebruiken

IJsblokjes kan je voor van alles gebruiken zoals een zelfgemaakte ijskoffie, een lekker koud glas water, een heerlijk koude limonade en een heerlijke fruit smoothie.  Dat is toch heerlijk in de zomermaanden.

IJskoffie

Op een hete zomermiddag heb je niet altijd even zin in een warme koffie. Mocht je toch behoefte hebben aan een beetje cafeïne, dan is er altijd nog ijskoffie. De naam zegt het al: ijskoude koffie met ijsblokjes!

Fruit smoothie
Een heerlijke ijs smoothie met ijsblokjes en heerlijke verse vruchten, wat wil je nog meer? Snijd het fruit en voeg in de blender, samen met de verse aardbeien en yoghurt en ijsblokjes. Vervolgens blend je alles door elkaar. Schenk de smoothie in een glas en geniet van deze koele zoete smoothie!