Vergeet dit niet voor je nieuwe keuken

Heb je net een nieuwe keuken gekocht, dan wil je deze natuurlijk netjes houden. Het eerste krasje of de eerste deuk zijn het ergste. Omdat je de keuken dagelijks gebruikt is het misschien uiteindelijk niet onvermijdelijke dat je dit gaat terugzien, maar je kunt wel veel doen, om de keuken netjes te houden. Lees snel verder om enkele handige tips te vinden.

Maak regelmatig schoon

Nu alles nog nieuw is, heb je niet met achterstallig onderhoud te maken. Geen vetvlekken bij het fornuis en geen hardnekkig stof in de voegjes. Had je dit wel in je oude keuken en vond je dit erg vervelend, dan is dit het moment om hierop te gaan letten. Bovendien kun je in een schone keuken een stuk hygi├źnischer werken. 

Zorg dat je de keuken regelmatig een goede schoonmaakbeurt geeft. Je kunt na het koken het fornuis en aanrecht al even snel met een doekje afnemen. Is het erg vet? Gebruik hiervoor dan speciaal ontvettend schoonmaakmiddel voor in de keuken. Wanneer je een sponsje gebruikt, zorg er dan voor dat deze niet kan krassen, zodat je je kookplaat niet per ongeluk beschadigd. Wanneer je het iedere dag even bijhoudt, volstaat het als je iedere 3-4 weken een grondige poetsbeurt houdt. Sop de deurtjes goed af en zorg dat je alle vlekken en stof weghaalt. Zo kun je lang van een schone keuken genieten.

Sluit een opstalverzekering af

Het zal je maar gebeuren, de montage van je keuken is net niet helemaal goed verlopen en door waterschade in de keuken is nu je vloer verpest en het hout van de keukenkastjes helemaal vergaan. Ontzettend balen van je nieuwe keuken en mooie vloer. In dit geval is een opstalverzekering erg handig. Hiermee ben je namelijk o.a. verzekerd voor schade aan je keuken. Het blijft natuurlijk erg vervelend om alles weer op te lossen, maar in ieder geval ben je voor de kosten gedekt. 

De perfecte inrichting

Ben jij er een ster in om een zootje van je keukenkastjes te maken? Bij het indelen van de keukenkastjes in je nieuwe keuken moet je toch alles al een nieuwe plek geven. Dit is dan ook het moment om een nieuwe indeling te maken. Door eerdere ervaringen weet je waarschijnlijk al waar bepaalde spullen het handigst liggen. Bedenk vervolgens stap voor stap waar je de rest van de spullen het handigst kunt opbergen. Ligt alles eenmaal netjes is het een stuk makkelijker om het ook in de toekomst netjes te houden.

Ruim je apparaten op

Hoewel het aanrecht erg handig lijkt om je waterkoker, koffiezetapparaat, tostiapparaat, Airfryer en nog veel meer neer te zetten, wordt het aanrecht al snel te vol. Dit is erg onhandig wanneer je veel ruimte nodig bent tijdens het koken. Kijk dus bij het indelen van je keuken of de apparaten die je niet dagelijks gebruikt ook ergens anders op kunt bergen. Doordat ze in een keukenkastje staan vangen ze ook nog eens minder stof wat weer schoonmaken scheelt! 

Zet een handige prullenbak neer

Zorg ervoor dat je in de keuken ruimte overhoudt voor een grote prullenbak. Het best eentje met afvalscheidingsmogelijkheden, zodat je je afval meteen weg kunt gooien. Op deze manier is de verleiding om het te laten staan en op een later moment een keertje weg te gooien een stuk kleiner en zal dit bijdragen aan je opgeruimde keuken.