Tips voor het kopen van lampen

Het is weer tijd voor nieuwe lampen! Er is tegenwoordig zoveel keus dat je niet weet waar je moet beginnen. Voor elk huis is er wel een lamp die er past. Wil je graag nieuwe lampen kopen, maar weet je niet zo goed waar je rekening mee moet houden? Hier geven we een aantal tips voor wanneer je nieuwe lampen gaat aanschaffen. 

Hoeveelheid en plek

Voordat je gaat kijken naar welke lampen er allemaal zijn, is het eerst handig om wat praktische dingen te weten. Hoeveel heb je er nodig, waar wil je ze hangen en hoe groot moeten ze dan zijn? Wanneer je hier over nadenkt, ben je ook wel een lichtplan aan het maken: je maakt een duidelijk plan voor het aanschaffen van nieuwe lichten. Kijk bijvoorbeeld naar de ruimte waar je ze wil gaan hangen en meet deze af. Houd rekening met de stroomtoevoer en waar de stopcontacten precies zitten. Kijk ook naar plekken die snel donker worden en hij hier rekening mee wanneer je de soort lamp kiest. Zorg dat je aan alles hebt gedacht voordat je een lamp gaat kopen!

Verschillende lampen

Er zijn veel stijlen lampen op de markt. Voor ieder interieur is er dus wel een lamp te vinden. Kijk dus goed naar de rest van je interieur en stem hier de stijl van de lamp op af. Heb je bijvoorbeeld een landelijke woonstijl, dan zouden lampen van bamboe of rotan hier goed bij passen. Heeft je huis een meer industriële sfeer, kijk dan eerder naar lampen van metaal. 

Naast dat er verschillende stijlen lampen zijn, zijn er ook verschillende soorten. Denk aan spots, hanglampen of hoeklampen. Wees ook niet bang om deze te combineren! Door verschillende lampen in je huis te hebben, creëer je een speels effect. Zet bijvoorbeeld een hoeklamp neer naast de bank, plaats een hanglamp boven de eettafel en installeer spots in de keuken. Wees creatief!

Online lampen kopen

Er zijn veel winkels waar je lampen kan kopen, maar soms kan het moeilijk zijn om ze te vergelijken. Wanneer je de lampen graag naast elkaar wil zien, kan je beter op internet kijken. Ook is er op internet een groter aanbod beschikbaar dan in fysieke winkels. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij sweetlivingshop.nl voor een ruim aanbod aan lampen.