Maak je keuken levendig met kleur


Keuken, Eetkamer, Weergave, Interieur, Appartement

Veel keukens zijn van zichzelf neutraal van kleur. Een tint in de witreeks, hout of juist donkergrijs. Prachtig, maar soms willen we kleur in ons interieur. Hoe leuk is het dat je tegenwoordig keukenuitrusting in alle kleuren van de regenboog kunt kopen? Daarnaast hebben we een aantal tips voor subtiel kleurgebruik.

Met een kleurtje

Een knalrood koffiezetapparaat, een donkeroranje citruspers of een limegroene keukenmachine geven je keuken een andere uitstraling. Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de keuken zo rustig mogelijk te houden, maar wel te gaan voor een handdoekje in een knalkleur. Voordeel van dat laatste is dat je ook eenvoudig van kleur wisselt. Vergeet de bij elkaar passende thee- en vaatdoek niet!

In het zonnetje

Een rolgordijn kopen in een felle kleur is ook tof. Rolgordijnen zijn sowieso hartstikke handig in de keuken, omdat ze niet veel ruimte innemen. Keukens blinken vaak niet uit in extra ruimte. Bovendien kun je zelf bepalen of je de rolgordijnen helemaal dicht, helemaal open of half open doet. Schijnt de zon vervelend in je gezicht, dan trek je het gordijn naar beneden. Wil je juist genieten van de eerste zonnestralen, dan laat je het gordijn openstaan. Immers: ook de zon geeft de keuken een levendige uitstraling.

Aan de muur

Mocht je nog meer decoratiemateriaal in sprekende kleuren zoeken, denk dan eens aan wanddecoratie. Je hebt typische keukenafbeeldingen als een fruitschaal of keukenkruiden. Ook een mooie klok geeft de keuken net wat het nodig heeft. Voor de groenliefhebber kan een plantje in de keuken niet ontbreken. Kijk wel even naar de standplaats. Je hebt planten die geschikt zijn voor een donkere of juist heel erg lichte plek. Wel eens gedacht aan een eigen kruidenkwekerij? Niet alleen lekker in diverse gerechten of in de vers gezette thee, ook nog eens een lust voor het oog.