Keukenverlichting, een aantal praktische tips

Keukenverlichting, een aantal praktische tips

Zoek je nieuwe verlichting voor in de keuken, dan zijn er diverse mogelijkheden waarop je je keuken kunt verrijken. Dankzij de vele designs hoef je niet meer een saaie plafonniere te kiezen, maar iets naar jouw smaak. Wat zijn de mogelijkheden?

Inbouwen van spots

Keukenlampen hoeven niet alleen maar centraal te hangen, je kunt er ook voor kiezen om bij het kookgedeelte spots in te bouwen. Dit kan in het plafond of in de keukenkasten. Dit oogt modern en met een dimmer kan je zelfs de intensiteit van het licht regelen.

Warme sfeer

Natuurlijk mag een keuken naast een kookplek ook een plek zjin waar het gezellig is. Dat kan je doen door een warme sfeer te maken met bijvoorbeeld een landelijke stijl met houten details. Wanneer je een open keuken hebt, kan je gebruik maken van mooie hangende filamentlampen die dankzij de warme lichtkleur zeer sfeervol zijn. Bij een bar aan keuken oogt het ook stijlvol. Een keuken kan je ook een industriële of vintage look geven met opvallende grote, verweerde lampen.

Verlicht de juiste hoeken

Een kleinere keuken heeft vaak voldoende licht vanuit een centraal punt, maar als de keuken open is en/of groter, houd dan rekening met welke verlichting je neemt. Je kunt diverse sfeervolle keukenlampen plaatsen buiten een centraal punt. De gebruikte lampen zijn daarbij ook van belang: sommige lampen hebben een groter lichtbereik waardoor je minder verlichting voor in de keuken nodig hebt. Een filament lamp heeft door de warme kleur en lagere intensiteit bijvoorbeeld niet het bereik wat een gewone lamp heeft.

Inspiratie opdoen

Wellicht is het een idee om naast de keukenverlichting de hele keuken aan te pakken. Laat je in dat geval inspireren door de laatste trends die bij vele zaken voorbij komen. Dit kan je doen door magazines te bekijken, online voorbeelden te zoeken of langs woonzaken te gaan. Zo kan jij iets vinden wat wellicht bij jouw interieurstijl past.