Keukentrends van 2022

Ieder jaar spelen zich weer nieuwe trends af in de keukenbranche. Ook voor 2022 ziet het er weer goed uit. Veel mensen kijken eerst naar de nieuwe trends en stellen dan hun keuken samen. Daarom hebben we alle trends van 2022 vast voor je op een rijtje gezet. 

Creatieve verlichting

Doordat er steeds vaker een open keuken of een U-vormige keuken bij de woonkamer betrokken wordt is goede verlichting essentieel. De verlichting bepaald namelijk hoe de sfeer is in een ruimte. Je zal steeds vaker inbouwspotjes en led strips tegenkomen in de keuken. Vaak kunnen deze lichten gedimd worden, je kan daarmee zelf bepalen of je een gezellige sfeer wilt of het licht echt nodig hebt. Je ziet steeds vaker dat de afzuigkap vervangen wordt door een creatieve lamp. Zo breng je de huiselijke sfeer mee naar je keuken. 

Minimalisme

Ook in de keukenbranche zie je dat minimalisme steeds meer toegepast wordt. Door verschillende tooltjes zorg je ervoor dat je je ruimte efficiënter kan gebruiken. Waar vroeger een koffiezetapparaat nog op het aanrecht stond, wordt dit nu allemaal weggewerkt. Hierdoor nemen ze geen ruimte in beslag en oogt het niet rommelig. Verder zijn greeploze keukens al langere tijd populair, ze worden nu steeds meer standaard. 

Kwaliteit boven kwantiteit

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en gaat ook steeds meer een rol spelen. In dit geval wordt kwaliteit een belangrijk onderwerp. Steeds meer mensen kiezen voor kwaliteitsproducten in hun keuken zodat het langer meegaat. Doordat deze producten kwalitatief beter zijn gaan ze ook langer mee en daarom zijn ze duurzamer. 

Natuurlijke uitstraling

Waar je de afgelopen jaren veel zwart terug zag komen in keukens, zie je in 2022 steeds meer natuurlijke en lichte kleuren. De kleuren grijs en beige zorgen voor een warme en gezellige uitstraling. De natuurlijke kleuren zullen aangevuld worden met andere materialen, je zal steeds meer planten zien in de keuken. Of mensen kiezen ervoor om hout te combineren met neutrale kleuren in de keuken. Deze materialen zorgen er ook voor dat je bezig blijft met het verduurzamen. 

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar keukeninspiratie? In onze keukenwinkels staan onze deskundige adviseurs voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Kitchen4all biedt keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!