Ideaal: een gietvloer in de keuken

Wanneer je een nieuwe vloer wilt voor je keuken kijk dan eens verder dan de gebruikelijke tegelvloer, laminaat of houten vloer. Gietvloeren zijn de nieuwste trend, naadloos, vloeistofdicht en zeer onderhoudsvriendelijk. De laatste jaren maakt de gietvloer een flinke opmars aangezien steeds meer mensen naast de strakke uitstraling ook het gemak inzien van deze vloer soort.

Gemak en strak: gietvloeren.
Stel: Je bent lekker aan het koken en er spat vet op de grond, vervolgens laat je kindje zijn of haar drinkbeker vallen met alle gevolgen van dien, en in alle haast knoei je ook nog eens met dat vuile afwaswater. Allemaal mogelijk in een moderne keuken. Met een laminaatvloer ben je lang bezig om al die viezigheid uit de naden te krijgen, bij een tegelvloer blijft deze viezigheid vaak in de voegen zitten en krijg je na veel poetsen deze ook maar net schoon. Een gietvloeren is wat dat betreft veel gemakkelijker. Je pakt een vochtige doek en klaar is kees. Doordat een gietvloer ook waterdicht is, is het vaak een kwestie van even dweilen of stofferen en klaar.

Ook zuren en kleurstoffen van vruchtensap, wijn, koffie, bieten en dergelijke hebben geen effect op een gietvloer. Waar je bij een natuurstenenvloer en sommige tegelvloeren en natuurlijk houten vloeren er snel bij moet zijn om te zorgen dat deze kleuren en zuren niet in je vloer trekt hoef je ook hier niet bang te zijn. Aangezien het een geheel afgesloten systeem is, wederom even met de dweil erover en klaar.

Enkele kenmerken
Gietvloeren zijn dan ook voorzien van een slijtvaste toplaag waardoor intensief gebruik in de keuken geen probleem is. In tegenstelling van keramiek hoef je dus niet bang te zijn een pan te laten vallen, hier is deze vloer goed tegen bestand.

Gietvloeren zijn er in alle denkbare kleuren te verkrijgen. Ga je liever voor een betonlook bij je industriële keuken of wil je toch liever een warme tint? Dit kan allemaal bij de specialist in gietvloeren Van Hollandse Bodem. Uiteraard kun je er voor kiezen om de gietvloeren toe te passen op de hele woonlaag waardoor je de keuken meer bij het woongedeelte van je huis betrekt en het een naadloos geheel maakt. Ook is een gietvloer prima geschikt voor vloerverwarming voor de koukleumen onder ons.

Daarnaast is een gietvloer in tegen stelling tot laminaat en houten vloeren ook nog eens brandwerend.

Nadelen?
Nauwelijks! Maar hebben gietvloeren dan geen enkele nadelen? Net als een hele strakke tegelvloer zie je op een strakke vloer natuurlijk elke kruimel liggen. Maar als dat het ergste is? De vloer in zo makkelijk in onderhoud en schoonmaak, dat zelfs die kruimel in een mum van tijd verdwenen is.