Hoe richt je het beste de keuken van jouw (compacte) studio in?

In de stad wonen betekent vaak dat je woont in een compacte ruimte. Als je in een compacte studio woont met een compacte keuken, is het essentieel om je keuken zo goed mogelijk in te richten. Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee kan houden bij het inrichten van je compacte keuken. Zo is het belangrijk dat je je keuken inrichting combineert met de inrichting van de rest van je studio. Ook is het belangrijk dat je alleen de dingen in je keuken hebt die je echt nodig hebt. Lees in dit blog meer tips over hoe je de keuken van je studio het beste in kan richten.

Kies voor lichte kleuren

Lichte kleuren en wit doen het altijd goed in kleinere ruimtes. Zo lijkt de ruimte door lichte kleuren net wat groter en dat is het effect wat je waarschijnlijk wil creëren in je compacte studio. Naast het kiezen voor een keuken met lichte kleuren is het ook een goed idee om voor de rest van je studio ook veel voor lichte kleuren te kiezen. Zo zorg je er ook voor dat je keuken goed combineerd met de rest van de studio. Volgens de keukentrends van 2022 is de beste keukenkleur voor dit jaar licht grijsgroen.

Ga de hoogte in

In de stad wonen betekent vaak dat je weinig vierkante meter hebt om mee te werken. Het kan een goed idee zijn om de hoogte in te gaan. Je gaat op deze manier zo efficiënt mogelijk om met je ruimte. Je kan er zelfs over na denken of het plafond hoger gemaakt kan worden. Zie wat je kan doen met de hoogte die je hebt. Je kan denken aan plafond hoge kasten om keukenspullen in op te bergen of een oven boven of onder je koelkast kan je ook ruimte in de breedte besparen. Kies het liefst niet voor hoge keukenkastjes, deze doen je keuken kleiner lijken.

Hou het simpel en overzichtelijk

Bepaal voor jezelf wat je echt nodig hebt in de keuken. Welke dingen gebruik je iedere dag om eten te bereiden? Kies voor een minimalistische inrichting. Bepaal ook hoeveel service en pannen je nu echt nodig hebt. Dit is niet alleen overzichtlijker, het is ook mooier om minder spullen in je keuken te hebben staan. Kies voor weinig spullen en kies voor de spullen die je wel nodig hebt voor goede kwaliteit. Zo kan je zo efficient mogelijk gebruik maken van je keuken.

Kies voor inbouw apparatuur

Wanneer je kiest voor een nieuwe keuken is het een goed idee om je keuken te voorzien van inbouw apparatuur. Het scheelt een hoop ruimte en ziet er bovendien ook strakker uit. Bepaal ook hierbij wat je echt nodig hebt. Heb je een grote koelkast nodig of is een kleiner model groot genoeg? En hoe groot fornuis heb je nodig om te koken? Volg de keukentrends van 2022 en kies voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging. Ook daarmee bespaar je ruimte.