Geef je keuken een nieuwe uitstraling

Heb je onlangs je woonkamer, eetkamer, slaap- of badkamer een nieuwe look gegeven en wil je nu ook je keuken aanpakken? Uiteraard wil je dat je keuken volledig dezelfde sfeer uitstraalt als de rest van je huis. Wij hebben voor jou alvast een aantal tips bij elkaar gezocht hoe je je keuken een nieuwe uitstraling geeft.

Kleine ingrepen, groot resultaat

Met een beperkt budget geef je je keuken al een heel andere look. Door het veranderen van een aantal accessoires krijg je al heel wat andere accenten. Leg bijvoorbeeld een opvallend vloerkleed. Of koop een kleurrijk servies en zet het te kijk op een mooi wandrek. Andere voorraadpotten, keukentoestellen of kookpotten kunnen je keuken terug als nieuw laten lijken. Wil je toch een grotere transformatie? Denk dan bijvoorbeeld aan het verven van de muren. Als je een totaal andere kleur kiest dan de huidige, dan ziet je keuken er al helemaal anders uit. En wat denk je van het verven of vervangen van de deuren van je keukenkasten? In zijn totaliteit bedraagt dit een grote oppervlakte. Als je bijvoorbeeld je witte deurtjes door deuren in hout vervangt, bekom je een heel andere sfeer.

Een andere vloer in je keuken

Ook het plaatsen van een andere vloer kan al een heel ander beeld geven. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van een strakke betonvloer door een vintage tegelvloer. Of kies voor een houten vloer: je keuken straalt plots een warmere sfeer uit. Een donkere vloer laat je keuken kleiner lijken, een lichte vloer geeft een groter ruimtegevoel.

keukenplafond

Een nieuw plafond?

Het installeren van een nieuw keukenplafond doet enorm veel aan de atmosfeer in je keuken. Heel trendy zijn de spanplafonds en ze hebben bovendien heel wat voordelen. Een spanplafond kan soms al in één dag worden geplaatst zodat je weinig last ondervindt van de installatie. Spanplafonds zijn warmte- en vochtbestendig, ze weren schimmel, zijn antistatisch en behouden hun oorspronkelijke kleur. Hierdoor zijn spanplafonds uiterst makkelijk in onderhoud. Ze zijn gewoon ideaal in de keuken. Je hebt heel wat keuze in kleuren. Wil je een zeer intieme sfeer of een heel open gevoel? Met kleur bereik je alles. Daarnaast is elke gewenste verlichting perfect te combineren met een spanplafond: spots,lichtstroken of hanglampen bijvoorbeeld. Wil je een strak of meer klassiek plafond met sierlijsten? Het kan allemaal bij spanplafonds. Op die manier brengt jouw keukenplafond de gewenste sfeer.