Een tegelvloer in de keuken?

Als je een nieuw huis koopt of huurt moet je beslissingen gaan maken over hoe je het huis gaat aankleden. Welk behang of kleur op de muren? Welk soort meubels; modern, klassiek of juist landelijk? Welke sfeer; gezellig of juist minimalistisch? Echter de vloer is één van de belangrijkste sfeer en stijlmakers van het huis. In sommige ruimtes wil je misschien tapijt, linoleum of laminaat. In badkamers en keukens wordt meestal gekozen voor een tegelvloer. Waarom een tegelvloer en war moet je allemaal aan denken als je een tegelvloer wilt?

Waarom een tegelvloer in de keuken?

Waarom zou je een tegelvloer in de keuken laten leggen? Je kan immers vandaag de dag uit zoveel materialen kiezen. Een tapijt in de keuken plaatsen is een onlogische keuze, dat weet iedereen. Een tapijt is binnen mum van tijd smerig. Een spetter uit de koekenpan en je tapijt is vuil of erger verbrand. Linoleum is aan de andere kant niet stevig genoeg en ook hier zal waarschijnlijk snel een gat in gebrand worden. Laminaat is wel steviger dan beide voorgaande materialen. Echter laminaat kan meestal niet goed tegen water en vocht in het algemeen. Tegels aan de andere kant zijn stevig en bijna niet kapot te krijgen. Daarnaast was je vuil en vlekken gemakkelijk weg.

Waar moet je aan denken als je een tegelvloer wil (laten) leggen?

Als je een nieuw huis huurt of koopt zijn er vele aspecten waaraan je moet denken. Allereerst ligt er al een vloer in de keuken en is deze vloer ook de vloer die jij wou? Als je de vloer wilt vervangen neemt dat in de keuken vaak veel tijd in beslag. Zeker als de oude vloer een tegelvloer is. Het verwijderen van de oude vloer en het afvoeren daarvan is een behoorlijke klus. Ook als je vloerverwarming in de keuken wilt zal je dit moeten plaatsen voordat je de nieuwe vloer legt. Beslis dit van tevoren en bespreek het eventueel met de mensen die de vloer gaan leggen, of waar je de nieuwe vloer koopt.

Een tegelvloer in de keuken is een ideale vloer. De tegels zijn stevig en goed bestand tegen vuil en vlekken. Daarnaast kan u een tegelvloer afstemmen op jouw stijl en sfeer in jouw woning. Let er echter wel op dat een tegelvloer meer werk kan inhouden dan je van tevoren bedenkt.