Een sfeervol accent in je keuken, kies voor eikenhout!

Lichte kleuren, strakke ontwerpen, greeploze deurtjes, geen bovenkastjes meer, betonlook aanrechtbladen: de keuken wordt steeds ‘strakker’. Hoe breng je – in zo’n strakke keuken – toch nog een beetje sfeer en maak je het wat gezelliger? Wanneer je op zoek bent naar een sfeervol accent, maar wel een luxe uitstraling wenst te behouden, is eikenhout een prachtige optie. Wij vroegen EIKENvakman.nl – een webshop gespecialiseerd in eikenhout voor binnen – om ons wat opties voor te leggen. Nou, ik zou zeggen lees gerust verder…

Verouderde eiken balken.

Bij het toepassen van een oude eiken balk zal deze altijd de nodige aandacht trekken. Zoek je actief naar een bijzonder accent in jouw keuken, dan zijn verouderde eiken balken een prachtige optie. De oude balken combineren een natuurlijke, warme en sfeervolle uitstraling met een stoer en rustiek accent. Onze oude eiken balken worden met name voor ‘zichtbaar constructiewerk’ binnenshuis gebruikt, met name in de woonkamer en de keuken. Bekijk als inspiratiebron eens de afbeelding van dit artikel!

Een eiken blad als stoer schap. 

Wij zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van eiken bladen tot op de mm nauwkeurig op maat. En we merken dat deze steeds vaker in de keuken toegepast worden. Zeker om een extra sfeervol accent toe te voegen binnen een moderne & strakke keuken – steeds vaker zonder bovenkastjes – is een (rustieke) eiken wandplank natuurlijk ideaal geschikt. Je vindt een uitgebreide collectie eikenhouten bladen bij EIKENvakman.nl, waarbij die van rustiek eikenhout – en veelal ook met geborstelde, gerookte en gezandstraalde afwerking – erg populair zijn voor in de keuken.

En ben je gek op die ‘oude eikenhout look’ dan kun je in plaats van een eiken blad ook kiezen voor een verouderde eiken plank als schap voor in de keuken. Bekijk hier meteen even de oude eiken planken collectie van EIKENvakman >>. Onze verouderde eiken planken zullen bij gebruik binnenshuis altijd nog gaan werken, oftewel inkrimpen, scheuren en/of vervormen. Houdt hier dus rekening mee. Voor een stabiel en rechte wandplank adviseren wij dan ook altijd om te kiezen voor een blad!