Een bar in je keuken, gezellig en functioneel

Heb je wel eens nagedacht over een bar in je keuken? Je creëert dan als het ware een woonkeuken met bar, waarbij je zowel alles meekrijgt wat er in de keuken gebeurt, maar ook in de woonkamer. Een bar is functioneel, omdat je het kunt gebruiken voor het dagelijkse gezinsleven, maar ook voor je visite of gewoon om even aan te zitten om een krant te lezen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een bar in je keuken, zoals een hoekkeuken met bar of een keuken met bar eiland. Een bar in de keuken zal een stijlvolle en levendige blikvanger in de keuken zijn. Wat zijn de belangrijkste voordelen van een bar in de keuken?

Voor ieders budget

Je kunt een bar in je keuken zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Ook als je geen of nauwelijks budget hebt kun je een bar in de keuken creëren. Heb je bijvoorbeeld een grote hoekkeuken waar je nog wel ruimte aan het aanrechtblad hebt, dan hoef je enkel een paar barkrukken aan te schaffen. Deze zet je voor het ongebruikte deel van je aanrechtblad neer en je hebt al je eigen hoekkeuken met bar. Je kunt ook een goedkope bartafel proberen te scoren bij een kringloopwinkel of op een tweedehandswebsite voor toch een stijlvolle keuken met bar eiland. 

Met een bar creëer je sfeer

Het maakt niet uit op welk moment van de dag, een bar is altijd een gezellig middelpunt in de keuken. Een woonkeuken met bar vormt de basis van een gezellige keuken waar geleefd wordt. ’s ochtends bij het ontbijt voorkomt de bar dat het een rommeltje wordt in de woonkamer, want je zet alle kinderen in een rijtje voor de bar. ’s avonds hoef je nooit alleen in de keuken te staan, want ook al kan manlief, of vrouwlief niet koken, hij of zij komt gezellig aan de bar zitten om de dag door te nemen of de krant te lezen.

De plek om gezellig te borrelen

Ontvang je weleens visite om te borrelen? Waarom op de bank hangen? Je zult merken dat als iedereen aan de bar zit of staat er veel levendigere gesprekken ontstaan. Als mensen staan of rechtop zitten, zoals op een barkruk, zullen ze veel actiever deelnemen aan een groepsgesprek. En het voordeel is dat de koelkast altijd in de buurt is. Je kunt gemakkelijk hapjes klaarzetten en je hoeft niet in de benen te komen om iedereen te voorzien van drank.