De leren keukenschort, terug van weggeweest

Leren schort voor in de keuken, voor de barbecue en zelfs in de horeca.

Het is niet zo gek, een keukenschort gemaakt van leer. Sinds 2016 is de leren keukenschort weer erg in trek en deze schorten worden nu gedragen door koks, obers en zelfs amateur barbecue braders. Het stoere leer staat zowel bij man als vrouw en het leer ziet er niet enkel graaf uit maar bezit enkele bijzondere kwaliteiten. Ook is deze hygiënisch, brandveilig en comfortabel. Met een simpele vochtige doek, is deze leren keukenschort zo weer schoongemaakt, nooit meer wachten op uw schort die in de wasmachine zit. En wie wil nu niet een leren schort voor in de keuken?

Keukenshort gemaakt van leer?

Ze zijn beschikbaar in enkele varianten. Zo zijn wordt een leren keukenschort gemaakt van plantaardig gelooid leer of rundleer. Onder de categorie rundleer kunt u ook kiezen voor “volnerf leer” of “split leer”. Wat is volnerf leer? Volnerf is het deel dat zich bevindt juist onder de haren van de koe. Dit wordt ook wel, “het mooiste leer” genoemd. Omdat deze soort leer erg dicht van structuur is, ook is deze het kwaliteit volste, maar dan ook het duurste. Dan is er nog “split leer”, deze leersoort wordt het meest gebruikt. Dit is de laag die onder het “volnerf leer” zit, aangezien deze een lagere prijs heeft, wordt deze meer aangeschaft door hobbykoks. Ook wordt een leren keukenschort aangeboden in verschillende kleuren zoals zwart, bruin en cognac.

Wat in het oog te houden?

Let erop, dat uw schort soepel en zacht is. Het is niet omdat het een leren keukenshort is, dat je in een stugge en zware schort moet koken. Er zijn verschillende bedrijven bekend voor het maken van hun lichte en comfortabele leren keukenschorten. Ook hebben veel schorten extra accessoires zoals een zak van voor, om bijvoorbeeld een notitieboekje in te kunnen opbergen. Of een leren lus om een keukenhanddoek in te steken.
Dus wilt u uw vrienden of familie imponeren tijdens een gezellige barbecue? Dan kan dat niet alleen met uw kookkunsten maar ook met een keukenschort gemaakt van leer. U ziet er niet enkel stoer uit ook maar ook nog eens super professioneel!

uitgelichte afbeelding: https://wit-loft.com/eu/