De keukentrends van 2018

Wanneer je dit jaar je keuken wilt verbouwen, of je wilt een geheel nieuwe keuken plaatsen, dan wil je natuurlijk ook meegaan met de nieuwste trends. Elk jaar komen er weer nieuwe trends bij en vallen er oude trends af. Hierbij daarom een greep uit enkele trends voor 2018, waar je rekening mee kunt houden als je dit jaar plannen voor je keuken hebt.

Werkbladafzuiging

Nieuwe innovaties zijn niet meer weg te denken in de moderne keuken. Ook op het gebied van afzuiging is vorige jaar al een nieuwe trend in gang gezet die je dit jaar steeds meer zult zien: de werkbladafzuiging. Je hebt geen grote wasemkap meer nodig die altijd in de weg hangt, maar naast het fornuis, in het werkblad zit een afzuigsysteem. Je houdt zonder wasemkap meer ruimte over en een werkbladafzuiging staat ook heel strak.

Pitt Cooking

Iets geheel nieuws is Pitt Cooking. Weg met het oude fornuis, waarbij je gebonden bent aan één kookplek en de pannen elkaar in de weg zitten. Plaats losse gaspitten gewoon in het keukenblad. Zo kan je zelf de locatie van een gaspit bepalen en kun je dusdanig veel ruimte tussen de pitten creëren, dan grote pannen niet tegen elkaar aankomen.

Gekleurde spoelbakken en keukenkranen

Steeds meer keukenkranen zijn in verschillende kleuren beschikbaar, zoals zwart, wit, koper, goud, of metaal. Een andere kleur kraan is vaak al een hele blikvanger in de keuken, maar helemaal als je de kleur van de kraan ook toepast op de spoelbak. Dit is eens een keer wat anders dan de standaard spoelbakken en zeer hip.

Brede lades

Keukenkastjes zoals vanouds in de keuken te zien was, zijn helemaal uit. Ga voor een keukenkastloze keuken. Waar moet je dan al je spullen in kwijt? In grote en brede lades. Een lade herbergt veel meer ruimte dan een kastje en het is heel functioneel omdat je een lade kunt uittrekken.

Zwart de nieuwe standaard

Jarenlang kozen mensen voor een veilige kleur keuken en dan was de kleur altijd wit. Nu is het geheel omgedraaid. De nieuwe standaardkleur is zwart. Vooral een mat zwarte keuken geeft een hele luxueuze uitstraling. Wil je het helemaal goed doen, plaats dan ook een zwarte keukenkraan en zwarte spoelbak.