De beste tips voor het dekken van een feesttafel

Heb je binnenkort een feestje op de planning staan en organiseer je een lekker diner? Dan is het cruciaal om de tafel mooi te dekken. In deze blog zetten wij de beste tips voor een mooi feestelijk gedekte tafel voor je op een rijtje. Zo blaas je iedereen omver met jouw tafeldek kunsten!

Tip 1

Stel een mooi kleurenschema samen voor je feesttafel. Wit en goud zijn veel gebruikte kleuren bij dit soort gelegenheden. Dat geldt dus ook voor de decoratie op je tafel. Je kan natuurlijk ook andere kleuren gebruiken en zo de tafel dekken in de kleuren die jij helemaal fantastisch vindt.

Tip 2

Bij het dekken van een tafel is het tafelkleed een onderdeel dat niet mag ontbreken. Tafelkleden zijn er in alle soorten en maten te vinden. Het tafelkleed dient als basis van jouw tafeldecoratie. Houd deze daarom simpel en zorg dat je hem verder aankleedt met accessoires. Voor een extraatje kan je een tafelloper over het kleed leggen.

Tip 3

Leg alle borden en bestek op de juiste plekken. Dit doe je door eerst het bord neer te zetten en vervolgens het bestek van buiten naar binnen in de volgorde van het gebruik er naast te leggen. De vorken liggen aan de linkerkant, de messen aan de rechterkant met de snijtanden richting het bord. Naast de messen ligt de lepel, en het bestek dat je gasten nodig hebben voor het dessert plaats je boven het bord. Voor het bestek van het dessert leg je eerst de dessertlepel met de steel naar rechts, hierboven komen de dessertvork en het mes. De laatste twee met de steel naar links.

Tip 4

Je gasten willen natuurlijk ook wat drinken tijdens het eten. De glazen plaats je rechts boven de borden. Wanneer je meerdere glazen hebt, plaats je deze in een diagonale lijn van hoog naar laag. Het eerste glas waar uit gedronken wordt staat rechts, dit is meestal het wijnglas. Het waterglas staat links van dit rijtje. Wil je liever iets minder breekbare glazen gebruiken? Dan zijn plastic wijnglazen van Disposable Direct heel geschikt.

Tip 5

Voor de finishing touch kun je heel creatief gebruik maken van servetten. Er zijn verschillende manieren waarop je de borden kan decoreren met servetten. Zo kan je deze gewoon netjes op het bord leggen, maar heb je ook de optie om ze in een leuke vorm te vouwen. Op deze manier maak je je feesttafel helemaal af!