Bouw je eigen buitenkeuken

Wil je buiten koken als het mooi weer is? Geen probleem met een buitenkeuken. Je kunt het trouwens zelf bouwen met de juiste professionele tips van begin tot eind – met alles wat je hartje begeert. En dat terwijl de kosten slechts 150 euro bedragen. In de SAT.1-gids wordt uitgelegd hoe dat moet.

Bouw je eigen buitenkeuken: Het plan

Zelfgebouwd, praktisch en goedkoop – wie wil er nu geen individuele buitenkeuken die je niet in huis hoeft te halen en niet veel kost? Een buitenkeuken is vooral geweldig in de zomer, wanneer de tijd rijp is voor barbecues en er thuis op het terras nagebouwd kan worden. En dat is het plan: De keuken bestaat uit een basisframe en dit bestaat op zijn beurt weer uit een achterwand, voorstuk en zijsteunen. Het werkblad en een opbergruimte van robuuste tegels zijn ook inbegrepen. Spoelbak en gasfornuis maken het keukenblok perfect.

Wat je nodig hebt voor de buitenkeuken

Geen buitenkeuken zonder het juiste materiaal. Je kunt het immers pas zelf doen als de basis klaar is. Je moet: Houten planken, tegels, multiplex, een kraan, een oude spoelbak en een gebruikt gasfornuis – de buitenkeuken voor het terras mag immers niet zo duur zijn als die voor binnen. Kosten: ongeveer 150 Euro.

Zelf het basisframe voor de buitenkeuken bouwen

Kijk eerst eens naar de achterwand. Om het zo stabiel mogelijk te maken, zijn kruis beugels essentieel – drie in totaal. De tegels voor de werk- en opslagruimte zullen later op de onderste twee rusten. Het voorste deel heeft dezelfde hoogte als het werkblad en heeft slechts één dwarsbalk nodig. Zodra het voorste deel is gemonteerd, kunt u de zijsteunen vastschroeven. Deze moeten net zo lang zijn als de tegels en het werkblad voor het fornuis en de gootsteen.

Kook buiten: Niet zonder werkblad

Nu is het de beurt aan het werkblad. Stap 1: Plaats de tegels en de multiplex plaat. Maar onthoud: het paneel heeft een uitsparing nodig voor de gootsteen. Een keukenblok met stromend water – u komt steeds dichter bij uw droom. Stap 2: Zaag de uitsparing voor de kraan en het gasfornuis in het multiplex en het basisframe is klaar. Zo creëer je een super mooie eigen woontuin.