Bakpoeder

Is perfect gebak of het maken van mooie baksels je doel? dan is bakpoeder hét ingrediënt waar je niet zonder kunt. Je laat er je baksels beter mee rijzen en je maakt ze er luchtig mee. Als bakfanaat is het dus altijd raadzaam om een voorraad bakpoeder in huis te hebben. Er zijn ook bakmixen die al rijsmiddel bevatten, maar als je echt terug naar de basis wilt gaan dan is bakpoeder als rijsmiddel onmisbaar.

Verschil bakpoeder en baking soda

Baking soda bestaat uit zuiveringszout, ook wel natriumcarbonaat. Bakpoeder is natriumcarbonaat met een zuur en stabilisator als toevoeging. Baking soda is vele malen sterker dan bakpoeder. In sommige gevallen kun je beter bakpoeder gebruiken en soms beter baking soda. En let erop, je kunt ze niet zomaar vervangen. Dit laatste is namelijk natriumbicarbonaat en dit natuurlijk rijsmiddel heeft zuur nodig om zijn werk te doen. Bakpoeder is een mengsel met zuur waardoor er geen zuur meer aan het beslag hoeft worden toegevoegd. Wil je ze vervangen? Dan moet je de verhoudingen aanpassen. Voor één theelepel baking soda moet je drie theelepels bakpoeder gebruiken. Wordt er in het recept gevraagd om zuur dan kan dit weggelaten worden, gezien zuren al in bakpoeder verwerkt zijn. Vervang voor één theelepel bakpoeder 1/3 theelepel baking soda. Dan voeg je nog wel een zuur zoals azijn of citroen aan het mengel toe. Baktotaal Bouwhuis biedt bakpoeder van verschillende merken, zoals Molen de Hoop, Dr Oetker, BrandNewCake en Baksels. Het grote voordeel is dat bakpoeder gemakkelijk toe te passen en het is lang houdbaar.

Bakpoeder bestellen bij Baktotaal Bouwhuis

Bakpoeder kopen? Bekijk de webshop van Baktotaal Bouwhuis voor verschillende opties. Zo kun je kleine verpakkingen kopen, maar ook grote formaten van maar liefst 10 kilo zijn gemakkelijk te bestellen. Zelf glutenvrije bakpoeder is verkrijgbaar. Perfect om brood of gebak te maken zonder gluten. Om precies te weten wat je in huis haalt raden we aan om goed de beschrijving van een product te lezen. De bakpoeder gevonden waar je naar op zoek was? Plaatst je bestelling via de webshop van Baktotaal Bouwhuis en je ontvangt je bakpoeder zo snel mogelijk in huis. Baktotaal Bouwhuis biedt alles om te bakken!