Aluminium profielen voor de keuken, waar moet ik op letten?

Een verbouwing in de keuken, altijd leuk! Wanneer je actief bezig bent met de keuken kom je er al snel achter dat er in een keuken heel veel gebeurd binnen – normaal gesproken – een klein oppervlakte. Kastjes, bladen, apparatuur, muren, hoeken, diverse materialen, en dit moet allemaal gevangen worden in een ‘strak en modern’ geheel: Jouw droomkeuken! Voor een strakke afwerking wordt vaak gebruikt gemaakt van (gecoate) aluminium profielen, deze zijn eenvoudig te verwerken en ideaal geschikt voor een strak eindresultaat! Wij – ALUMINIUMvakman.nl – zijn gespecialiseerd in profielen op maat en natuurlijk vertellen wij jou hier graag wat meer over. Zeker ook over de aluminium strip op maat bij ALUMINIUMvakman.nl, die veel gebruikt wordt voor de afwerking in keukens.

Brut, geanodiseerd of gecoat aluminium?

Wij leveren standaard brute aluminium profielen. Brut aluminium betreft een onbehandeld (blank) aluminium profiel, dat dus niet geadoniseerd en/of gecoat is. Hierbij zal het aluminium profiel (organisch) een oxidelaagje krijgen. Dit zorgt, naast een dunne beschermlaag, ook voor het doffer worden van uw alu L profiel, houdt hier dus rekening mee. Ook bevatten onze aluminium profielen harde (scherpe) randen en is het mogelijk dat er ondiepe krasjes voorkomen in het profiel, evenals minimale bramen. Dit is een gevolg van het feit dat onze aluminium profielen praktisch altijd door ons op maat gezaagd worden.

In het geval van een keuken is een mooie afwerking gewenst, evenals een optimale bescherming tegen vocht en vuil, maar ook beschadigingen. Vandaar dat veelal gekozen wordt voor geanodiseerd aluminium en met name ook gecoat aluminium. Hierbij wordt het profiel voorzien van een hoogwaardige poedercoating, die zowel in glad als fijnstructuur aangebracht kan worden. Naast extra bescherming zorgt dit voor een super strak afwerkprofiel in een (RAL) kleur naar wens. Met name de zwarte profielen zijn tegenwoordig erg in trek voor een moderne keuken!

Over ALUMINIUMvakman.nl. 

Wij leveren een gerichte collectie aluminium profielen uit eigen voorraad, maar dat is zeker niet alles! Met een eigen team vakmannen en werkplaats incl. zagerij kunnen wij een hoogwaardige kwaliteit waarborgen (zowel op het gebied van materiaal als bewerking), maar vooral ook snel & voordelig leveren. Ook een aluminium staaf massief (vierkant & rond) bij ALUMINIUMvakman bestel je van 10 tot 600 cm lang op maat direct online!