Airfryen: gebakken lucht, of niet?

Het bakken van vlees, vis, aardappels en andere gerechten door middel van hetelucht is een trend die de laatste jaren steeds meer gebruikt wordt, ook fabrikanten spelen er meer op in, maar heeft het bakken met een airfryer daadwerkelijk voordelen?

 

Minder vet

Om te bakken en te frituren heb je altijd flink wat olie nodig. Olie is vet en zorgt ervoor dat je sneller aankomt als je hier teveel van binnenkrijgt. Om gezonder te eten kan je dankzij een airfryer je eten zonder een laag olie verhitten. Maar je hebt ook bijvoorbeeld vlees wat al vet van zichzelf is en dit afgeeft bij het opwarmen. Dankzij een opvangbak wordt dit overtollige vet opgevangen en blijft het niet zitten op het vlees, zoals vaak bij een pan gebeurt.

 

Krokant

Hoewel er een verschil zit in het bakken van producten via een frituur en een airfryer, kan je ook met airfryen een lekkere krokante korst krijgen zonder dat het vlees daadwerkelijk te droog wordt. Het enige waar je wel altijd op moet letten is de geschiktheid voor een airfryer. Vooral bij aardappelproducten kan het zijn dat het enkel geschikt is voor een frituur. Laat je voor meerdere gerechten inspireren op een online magazine.

 

Sneller klaar

Een airfryer is eigenlijk een kleine heteluchtoven, maar dan erg mobiel. Hierdoor kan je het ook makkelijk meenemen op vakantie als je ook daar gezonder wilt gaan eten. Omdat de ruimte van een airfryer kleiner is, is het ook sneller klaar met opwarmen en eten bereiden.

 

Makkelijk onderhoud

Een airfryer is kleiner en behoeft geen (extra) olie om producten in te bakken. De opvangbak kan je makkelijk schoonmaken en bij veel modellen zijn deze ook te vervangen als deze versleten raken. Dit geldt ook voor de mandjes waarin je het eten plaatst.

 

Diverse uitvoeringen

Er zijn veel airfryer producten op de markt, waarbij de een simpel is en de ander juist erg uitgebreid. Ontdek wat voor jou ideaal is, vaak kan je ook kiezen tussen diverse bakprogramma’s of is er bijvoorbeeld een extra schoonmaak functie. Bekijk op een online magazine welke modellen trendy zijn op dit moment.

 

airfryer