5 onmisbare keukenapparaten tijdens een crisis

Tijdens een crisis kun je nog steeds lekker eten. Was je vroeger nog aangewezen op eten uit een potje, kun je tegenwoordig elke dag vers koken. Zelfs in een crisis. Er zijn nu allerhande keukenhulpjes die het koken veel eenvoudiger en gemakkelijker voor je maken. Welke apparaten mogen in jouw keuken niet ontbreken?

Staafmixer

De ouderwetse staafmixer is nog altijd onmisbaar. Het is een allround keukenhulp die je kunt gebruiken bij het binden van soep, het bereiden van sauzen, het kloppen van slagroom of het hakken van noten. Tegenwoordig hebben veel staafmixers extra opzetstukken, waardoor ze nog functioneler worden. Op zoek naar een apparaat om grote hoeveelheden te snijden of te hakken? Dan kun je misschien beter voor een foodprocessor kiezen.

Foodprocessor

Geen zin om zelf te snijden? Dan doet de foodprocessor dat voor je. Een foodprocessor snijdt kool, raspt wortels en hakt uien. Het is vooral handig als je heel fijn wilt snijden, zonder dat je daarvoor je vingers moet riskeren. Naast snijden kun je ook malen, kloppen, mengen en nog meer. Een toetje of een smoothie maak je ook in een handomdraai in de foodprocessor.

Blender

De good old blender heeft in 2020 een heel ander gezicht gekregen. Niet meer zo’n ouderwets ding waar je alleen maar sapjes kunt maken, maar een wat luxere uitvoering: verse tomatensaus, een mojito met gecrushed ijs of toch een smoothie? Dat komt op de lekkerste manier uit een blender tegenwoordig. Wist je dat er ook blender to go’s zijn? Die kun je overal neerzetten en gebruiken waar je maar wilt. Je kunt er beter geen sap in maken; daar is een sapcentrifuge of slowjuicer het aangewezen apparaat voor. Anders zit er misschien pulp en vezels in je sap.

Multicooker

Multicookers zijn onmisbaar omdat je er van alles in klaar kunt maken. Of je vanavond nu stoofvlees wilt klaarmaken en het vlees wilt laten sudderen, of dat je rijst wilt stomen voor zelfgemaakte nasi. En hebben we het al gehad over ontbijtgranen voor het ontbijt? Zelfs mensen die geen chef-kok zijn kunnen met een dergelijk apparaat snel en eenvoudig koken als een ster. Deze apparaten hebben namelijk allerlei voorgeprogrammeerde standen. Voor wat specifiekere doeleinden kun je ook een slow cooker kopen.

Airfryer

Met een airfryer frituur je met lucht. Misschien denk je bij een essentieel apparaat niet meteen aan een airfryer, maar denk eens aan al die gerechten die je erin kunt maken. Een dergelijke machine is meer dan alleen een opwarmer voor friet en ongezonde snacks. Je kunt hier ook talloze gezonde maaltijden in maken.

Een airfryer heeft weinig tot geen olie nodig en zorgt voor 80% minder vet in het eten dat je serveert. In dit apparaat kun je ook prima grillen, bakken, branden en roosteren. Dat maakt het apparaat onmisbaar in de keuken. Geen zin in frituren? Dan kun je ook eens kijken naar het beste gourmetstel.