3 tips om van je wespennest af te komen

Een wespennest zorgt bij veel woningbezitters voor de nodige frustraties! Niet alleen is het een naar idee dat er wespen in je keuken kunnen komen. Ook kan een wespensteek bijzonder pijnlijk zijn. In het ergste geval zorgt een wespensteek voor een zwelling, welke grote risico’s met zich meebrengt. Denk aan een zwelling in je keel of hals. Reden genoeg om de wespen ver bij je keuken vandaan te houden. In dit artikel geven we tips om van je wespennest af te komen.

Tip 1: schakel een ongediertebestrijder in

Zelf een wespennest verwijderen is vaak geen optie. De wespen zullen agressief worden, waarmee de kans op een wespensteek groot is. Daarbij beschik je als particulier waarschijnlijk niet over de benodigde hulpmiddelen om het wespennest op een effectieve wijze te verwijderen. Schakel een ongediertebestrijder in om je hierbij te helpen. Ongediertebestrijders beschikken over de bestrijdingsmiddelen om wespen op een effectieve wijze te doden. Dit gebeurt op een zo dier- en milieuvriendelijk mogelijke wijze.

Tip 2: dicht kieren en gaten in muren

Naast het verwijderen van een wespennest, is het belangrijk om gaten en kieren in muren te dichten. Mogelijk is de voeg in de buitenmuur beschadigd geraakt, waardoor de wespen heel eenvoudig in de ruimte tussen je muren kunnen komen. Door de gaten te dichten of van een rooster te voorzien, voorkom je dit. Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om de voeg volledig te laten vernieuwen.

Tip 3: berg je etenswaren op in plastic doosjes

Tot slot is het erg belangrijk om etenswaren in de keuken altijd op te bergen in plastic bakjes. Papieren verpakkingen zijn vaak niet bestand tegen verschillende ongediertesoorten, waarvan de wespen een voorbeeld zijn. Door de etenswaren op te bergen worden ze niet aangetast door het ongedierte en trekt het geen nieuw ongedierte aan.